De Sleutel Logo

LET'S GO PillLOW
Ga naar het inschrijvingsformulierProfessionals

Hier vind je info op maat van wie beroepshalve met het thema drugs bezig is. Welke drugspreventie is effectief?  Maak kennis met ons aanbod voor leerkrachten en preventiediensten. Wat is evidence based hulp verlenen? Bekijk ons overzicht van goede praktijken en bruikbare meetinstrumenten.

vrijdag 17 februari 2017 00:00

Sociale Werkplaats Gent is verhuisd naar UCO-site

Midden maart verhuisde Sociale Werkplaats De Sleutel naar de UCO-site in de Maïsstraat te Gent.

De UCO-site in de Maïsstraat te Gent is lange tijd een plaats van tewerkstelling geweest voor vele honderden Gentenaars. Het gebouw werd gebouwd in 1948 en de werking van de fabriek stopte eind 2008 met het ontslag van 393 arbeiders. In de loop van de UCO-geschiedenis werkten er 10.000 arbeiders in de verschillende vestigingen van UCO.

balenmagazijn 042Ondertussen is de vzw Sociale Werkplaats De Sleutel de trotse eigenaar van 2.200 m² van dit gebouw. Samen met vzw Ateljee, vzw Labeur en het OTC van het OCMW Gent zullen we opnieuw voor werkgelegenheid op deze historische site zorgen.

De verbouwingen zijn eind vorig jaar gestart en we hebben goede hoop om tegen het einde van 2017 in een volledig vernieuwd gebouw onze intrek te kunnen nemen. Jammer genoeg kunnen we niet wachten tot de afwerking van de verbouwingen om te verhuizen. Ons huidig huurcontract op de site Libert loopt af einde maart. De nieuwe eigenaar van deze site, een projectontwikkelaar, heeft geen verlenging van het huurcontract toegestaan.

balenmagazijn 044web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We waren dus verplicht om tussendoor te verhuizen. Gelukkig kunnen we die tussentijdse verhuis n realiseren op de UCO-site zelf. Met de administratie vinden we onderdak in het Balenmagazijn. Dit gebouw behoort ook tot de oude UCO-fabriek maar werd reeds vorig jaar volledig gerenoveerd.

Met onze werkplaatsen zullen we atelierruimte gebruiken in een stuk van het gebouw dat eigendom is van het OCMW, maar nu nog niet in gebruik wordt genomen.

De eerste verhuis is intussen achter de rug. We hopen een tweede keer te kunnen verhuizen in de tweede helft van december 2017.

Wordt vervolgd!

Guido Maertens, februari 2017

 

Meer info over Weerkwerk 

balenmagazijn 041webActief sporten beschermt tegen herval

Volg ons op Facebook

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Agenda

April
 • 24
  08:45 Trainingsdag Unplugged (eerste graad) te Turnhout

  Trainingsdag Unplugged (eerste graad) te Tunrhout (van 8u45 - 16u) met follow-up dag op 6 juni 2017

  Inschrijven of vragen? mail naar preventie@desleutel.be

  Kostprijs: 95 euro/deelnemer
  Klik hier voor meer uitgebreide info

    • 25
  08:45 Trainingsdag Unplugged (eerste graad) te Hasselt

  Trainingsdag Unplugged (eerste graad) te Hasselt (van 8u45 - 16u) met follow-up dag op 8 juni 2017

  Inschrijven of vragen? mail naar preventie@desleutel.be

  Kostprijs: 95 euro

  Lees meerMei
 • 20
  09:00 Let’s Go PillLow! Hindernissenparcours Xtra Time Gent

  Op zaterdag 20 mei organiseren we het 1ste Let's go PillLow  - Hindernissenparcours,  ten voordele van Xtra Time, de omnisportwerking van De Sleutel.

  Lees meer • Volledige agenda