Behandelprogramma minderjarigen te Eeklo verfijnd

Het behandelprogramma van het Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma (RKJ) is sinds begin 2011 gewijzigd. We werken nog steeds - in verschillende fases - in een gestructureerde omgeving met veel nadruk op veiligheid. Naarmate de jongere evolueert, krijgt hij of zij meer verantwoordelijkheden en de daarbijbehorende privileges. Lees hierna meer over het vernieuwde programma.

Het RKJ richt zich tot jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar met een verslavingsproblematiek. Vaak zijn er ook bijkomende problemen.

We werken voortaan in volgende fases, waarbij we starten van een gestructureerde omgeving met veel nadruk op veiligheid en waarbij de verwachtingen ten aanzien van de jongere goeien naarmate ze vorderen in het programma.

–          Intakefase 

–          Startersfase 

–          Denkfase  

–          Planningsfase

–          Doefase

–          Checkfase 

Voor aanmelding: neem contact op het nummer 09/377 25 26.

Het RKJ verzorgt geen crisisopnames.

Lees de integrale beschrijving van het programma.