Studiedag naar aanleiding van 60 jaar Ziekenhuisschool

De ziekenhuisschool Stad Gent, met ook een afdeling in het Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma te Eeklo, organiseert op woensdag 9 november een studiedag rond de gevaren en gevolgen van drugs- en alocoholverlaving en eetstoornissen bij jongeren. Eén van de sprekers op dit evenement - naar aanleiding van het 60 jarig bestaan - is Johan Van de Walle, preventiemedewerker van De Sleutel.

PROGRAMMA (van 13u30 tot 17u30)

– Volg je eigen brein: door Michael Niclaus (alocoholconsulent)

– Puur Genieten? Puur eten :door Sander Naudts (verpleegkundige dienst eetstoornissen UZ Gent)

– van Just Say No NAAR Just Say Know:  door Johan Van de Walle (De Sleutel)

Zowel vanuit de praktijk als vanuit wetenschappelijk onderzoek hebben we vandaag meer zicht op de invloed van alcohol en drugs op het gedrag van pubers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vanuit het RKJ De Sleutel zoeken we naar de oorzaken van druggebruik bij jongeren. We duiden deze voorbeelden vanuit de jongste inzichten van het breinonderzoek. Naast de oorzaken van gebruik, wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de gevolgen van druggebruik. Er worden heel wat voorbeelden gegeven van effectieve preventiemethodes en behandelingsmethodieken.

Praktisch

Wanneer: 9 november van 13u30 tot 17u30

Waar: UZ Gent (auditorium P8)

Deelname is gratis; vooraf inschrijven is gewenst via [email protected]

Bekijk hier de uitnodiging met het volledig programma