Deelname 1/8 triatlon Knokke-Heist creëert goesting naar meer

Tijdens het laatste weekend van augustus namen enkele doelgroepmedewerkers van de Activerende werkvloer Gent deel aan de Paljas Finishers Triatlon in Knokke-Heist. Deze 1/8e triatlon wordt speciaal georganiseerd om ook “recreatievelingen” eens te laten proeven van het triatlon-gevoel: 600m zwemmen, 20km fietsen en 6km lopen. Toch wel een uitdaging!

Projectmedewerker Sander Van den Hende: “Vooraf hebben we ons met 5 medewerkers voorbereid op deze deelname . Alle 5 hebben zich ook ingeschreven. Uiteindelijk konden we met 2 deelnemen. Onze medewerkers Erwin & Johan deden het meer dan fantastisch”.

Erwin en Johan waren ruim een uur voor aanvang van hun zwemproef aanwezig. “We spraken af aan het station van Knokke-Heist om vandaaruit naar de start te wandelen. Het zwembad en de start van de loop- en fietsproef bevonden zich op 500 meter van het station. Eens aangekomen maakten we onze inschrijvingen in orde, stalden we onze fietsen op de juiste plaats, kleefden we een tattoo met ons startnummer op de arm en overliepen we nog eens het volledige verloop”, zo vertelt Sander. 

21268435 10214668211160580 1275496860 o

Om 13h dook Johan in het zwembad. “Johan zwemt al maanden, mede onder impuls van de sportprojecten op de activerende werkvloer (ESF en participatieproject), om aan zijn conditie te werken. De 600m was voor hem een fluitje van een cent. Hij was zelfs de beste zwemmer van zijn baan (het zwemmen gebeurde in een zwembad) en gaf met een grote glimlach de registratie-band door aan mezelf”, zo blikt Sander terug die zelf ook deelnam aan de trio-triatlon. “De laatste 50 meter van het lopen kwam Johan mij vergezellen, samen liepen we met de handen in de lucht over de finish: het gevoel was geweldig!”

Ondertussen was Erwin in het water gedoken. Met een beetje stress maar wel een grote portie goesting durfde hij het aan om de volledige 1/8e triatlon voor zijn rekening te nemen. “Erwin deed dat op zijn eigen tempo, hij moest en zou de finish halen. Het zwemmen ging vlot, tijdens het fietsen nam hij ruim de tijd. Het lopen was lastig, maar onder luide aanmoedigingen van zowel Johan als Sander bereikte hij uiteindelijk ook de finish. We vlogen elkaar, na de finish van Erwin, in de armen”, aldus Sander. Wat een knalprestaties.

21231626 868472496633064 6872925033736826596 web

Na het nodige verfrissingswerk dronken ze allen nog een goede ice-tea (de Paljas-biertjes hadden ze geschonken aan enkele supporters) om hun prestatie te vieren.

Honger naar meer

Sander: “Zowel Johan als Erwin gaven nadien aan dat er honger is naar meer: zowel naar “meer van dat” alsook naar “meer effectieve deelnemers”. Dit soort evenementen is een enorme boost voor zowel individu alsook team. Zoals Erwin heel erg mooi wist te verwoorden: dergelijke initiatieven en evenementen zijn een mogelijkheid om te laten zien dat je ook nog andere dingen in je mars hebt, en wel degelijk meer dingen aankan dan men soms in een werk-of andere context denkt. Nogmaals proficiat Johan & Erwin. Op naar volgend jaar, we gaan ervoor!”