Centraal ‘Adviespunt Verslaving’ verlaagt drempel in Antwerpen

Vier gespecialiseerde drughulpverleningscentra uit Antwerpen (naast De Sleutel, ook ADIC, Free Clinic en Vagga) besloten om de koppen bij elkaar te steken. Het resultaat? Een adviespunt dat wegwijs maakt naar gepaste hulpverlening. ‘Adviespunt Verslaving’ uit Antwerpen  focust op verslaving in de breedste zin van het woord. Van drugs, alcohol, medicatie, gamen en gokken tot eten en seks.

Adviespunt Verslaving richt zich op de regio Antwerpen en is een centrale dienst die samenwerkt met verschillende hulpverleningscentra uit die regio. Ben je van Antwerpen en heb je een vraag over middelen- en/of gedragsverslaving? Zoek je advies voor jezelf, voor iemand uit je omgeving, voor een patiënt of voor iemand anders? Ben je het noorden even compleet kwijt? Dit Adviespunt Verslaving, opgestart met ondersteuning van de Stad Antwerpen, kan jou in de juiste richting sturen.

adviespuntPraktisch?
Het Adviespunt Verslaving is te vinden in de Boomgaardstraat 7 in Antwerpen en is elke werkdag telefonisch bereikbaar evenals voor vrije consultatie. Aanmelden kan tot 30 minuten voor sluiting.
Maandag:           14u- 17u
Dinsdag:             17u- 20u
Woensdag:         15u- 18u
Donderdag:        14u- 17u
Vrijdag:               10u- 13u

Contact of vragen voor een afspraak kan via 03 256 91 56, of mailen naar [email protected]

adviespunt verslaving

Ook De Sleutel participeert aan het Adviespunt Verslaving in Antwerpen

 

 

Snel en efficiënt advies op maat
Eerst en vooral biedt het Adviespunt Verslaving een luisterend oor. Nadien gaat men samen met jou op zoek naar een gepast antwoord en bekijkt men welke hulpverleningsorganisatie voor jou het meest geschikt is. Indien gewenst verwijzen we je door. Na jouw doorverwijzing volgen ze je nog kort op. Iedereen die -rechtstreeks of onrechtstreeks- iets te maken heeft met verslaving heeft recht op de juiste hulp. Daarom helpt dit Adviespunt  bezoekers om gemakkelijk en effectief de weg naar een gepaste hulpverlener te vinden. Vier teamleden bundelen de beste kennis en ervaring van evenveel partnerorganisaties. Die expertise stelt hen in staat om de gepaste doorverwijzing op maat te verlenen. Om jou zo goed mogelijk te adviseren hechten zij er belang aan om de bezoekers face-to-face te ontmoeten.  De hulpverlener overloopt dan samen met jou de vragen en plannen eventueel een tweede vervolgafspraak. Vervolgens formuleren ze een antwoord op je vragen in de vorm van advies. Dat advies wordt gratis verleend en blijft vrijblijvend.

Meer info op https://www.adviespuntverslaving.be/

Om verwarring te vermijden, benadrukt het Adviespunt Verslaving op deze website ook wat ze niet kan bieden (zie ook FAQ).
– geen acute noodhulp,
– je krijgt er geen antwoorden op vragen rond productinfo 
– je krijgt er geen antwoord op vragen rond juridische kwesties.
– je kan er niet terecht voor drugstesten en urinecontroles.