De Sleutel biedt zorg op maat aan mensen die problemen ervaren als gevolg van het problematisch gebruik van illegale drugs. Ook mensen in de onmiddellijke omgeving van de gebruiker kunnen bij ons terecht.  

  • Onze zorg is persoonlijk, deskundig en verbonden. We ondersteunen de cliënt actief in het herstelproces.  Samen werken we aan een betere kwaliteit van leven, in het privéleven, met de eigen omgeving én in de samenleving.  We vertrekken daarbij vanuit de krachten en mogelijkheden van de cliënt.  Met andere gespecialiseerde zorgpartners werken we nauw samen.
  • We zijn actief op verschillende plaatsen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen met ambulante en residentiële hulpverlening.
  • Ons aanbod van trainingen ter preventie van middelengebruik richt zich naar onderwijsprofessionals van basis- en secundair onderwijs in heel Vlaanderen.

 

Afbeelding

Lees ons meest recente magazine

Via het De Sleutel-magazine informeren we donateurs, verwijzers en andere geïnteresseerden over de werking van onze organisatie en brengen we regelmatig een stand van zaken van onze diverse projecten. We willen hiermee ook aangeven hoe de giften die De Sleutel ontvangt, besteed worden.

Wil je op de hoogte blijven, abonneer je op onze digitale versie van dit magazine.

 

Afbeelding

Klik hier om op gesprek te komen

Of bel het opnameteam
volwassenen
Telefonisch via 09 360 62 29 (enkel voormiddag op werkdagen)

voor jongeren
Telefonisch via 09 377 25 26  (op werkdagen)

 

Afbeelding

“Schreeuw het van de daken”

Patsy (*) is 36 jaar en alleenstaande moeder. Vijf jaar geleden heeft ze haar partner verlaten omwille van zijn uit de hand gelopen verslaving.  Haar dochters zijn nu 10 en 9 jaar oud. “Ik had veel vroeger grenzen moeten stellen. Denk nooit: “dit kan mij niet overkomen”. Met haar verhaal wil ze lotgenoten sterken zodat ze sneller het heft in handen durven nemen.