Jongeren van ‘K zien van Tel’ aan het woord

K zien van tel is een jongerenproject van de stad Brugge, waaraan ambulant centrum De Sleutel participeert. Het doel: Jongeren die niet goed weten welke richting ze willen geven aan hun leven, opnieuw op de rails zetten. Jongeren zonder diploma, zonder werk, zonder inkomen,… Karim en Lisa vertellen waarom het project hen verderhelpt.

Lees meer

Als vader het therapeutisch programma volgen in De Sleutel: een getuigenis

"In het begin had ik zeer weinig contact met mijn dochter. 8 jaar was ze toen ik het programma in de Therapeutische Gemeenschap begon te volgen. In het begin van mijn programma hebben we elkaar heel hard moeten missen. Het was van nul beginnen. Op een nieuwe manier hebben we elkaar terug leren kennen. Ik was namelijk clean!" Een moedige getuigenis van één van onze bewoners van de Therapeutische Gemeenschap (TG).

Lees meer

Wat als je kind (misschien) drugs gebruikt?

Jongeren komen vandaag onvermijdelijk in contact met drugs. Van alcohol vergeten we misschien zelfs al eens dat het een drug is, maar ook cannabis is zeer wijdverspreid. Wat als je (denkt dat je) kind drugs gebruikt? In het april-nummer van het maandblad Goed Gevoel doet Els haar verhaal. Haar zoon wordt dit jaar 20 en is verslaafd. Hierna lees je eerst het aanvullend interview met Dr Van Duyse.

Lees meer