De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 dinsdag 20 februari 2018 13:50

Positief bekrachtigen via CRA: wat?

Community Reinforcement Approach, afgekort CRA, laat toe om via positieve bekrachtiging op structurele wijze interventies op verschillende levensterreinen te combineren zodat men kan inspelen op de noden en verwachtingen van cliënten. 

CRA gaat verder dan het herstel van de opgelopen schade, CRA wil dat de verslaafde leert om een leven op te bouwen dat belonend is zonder dat er middelenmisbruik aan te pas komt. Een verslaving overwinnen is niet alleen een kwestie van stoppen met iets te doen dat ongewenst is.

Niet meer gebruiken betekent dat er een leegte ontstaat. CRA gaat over de ontwikkeling van een alternatieve levensstijl die in de plaats komt van de verslaving. Het gaat om de ontwikkeling van een levensstijl die op zichzelf bevredigend is en geïntegreerd kan worden in de gemeenschap waarin een persoon leeft. Een levensstijl die meer belonend is dan middelen gebruiken.

Aanverwante info

Community Reinforcement Approach (CRA): leren van ervaringen van een partner in de drughulpverlening: lees hier

Lees bespreking “Community Reinforcement Approach”: Klinische procedures voor de behandeling van alcohol- en drugverslaving, Roozen H.G., Meyers, R.J., Smith J.E.

CRA: een kennismaking met de mogelijkheden 

Remediatie of behandeling werkt

De R van Rehabilitatie

Visie op subsitutiebehandeling

 

         

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.

drugsindehersenen

drugsinhetlichaam