De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 woensdag 05 mei 2021 14:13

Vernieuwde therapieruimte dankzij steun Cera en vele donateurs

Er is een nieuwe therapieruimte in gebruik in de therapeutische gemeenschap voor dubbeldiagnose Gent. Het was een werk van lange adem omdat de infrastructuur ingrijpend diende te worden aangepast. Diverse projectaanvragen werden ingediend om de investering te kunnen financieren. Dankzij de steun via onze donateurs geraakte de financiering rond. Aanvullend konden we ook rekenen op steun vanwege Cera.

Afdelingshoofd Griet Coghe: “Na ons transitieproject in 2018 waarbij we op zoek gingen naar een manier om onze behandeling aan te passen aan de heel specifieke zorgnoden en behandeldoelstellingen van onze cliënten, beslisten we als team om meer in te zetten op non-verbale methodieken en op lichaamswerk. Onze therapieruimte was vroeger een relatief beperkte kale ruimte zonder faciliteiten. Om dat lichaamswerk te integreren in de therapie moesten er aanpassingen gebeuren aan de infrastructuur.” 

De nieuwe therapieruimte biedt meer kansen om met deze non-verbale en lichaamsgerichte therapievorm aan de slag te gaan. Aanleiding van dit project is o.m. de toename van psychiatrische problematiek en van zorgzwaarte in de Therapeutische gemeenschap voor dubbeldiagnose Gent.

Logo cera baseline NL

De middelen van Cera werden aangewend voor het ontwikkelen van non-verbale technieken en lichaamswerk. Het aangekochte materiaal wordt nu ingezet in de therapie “Mind & body”. Yogamatten worden gebruikt zowel voor relaxatie als voor eilanden van rust. Er werd ook een set van popjes en symbolen aangekocht om non-verbaal aan de slag te gaan in psychotherapie, zowel individueel als in groep. Er werd tevens geïnvesteerd in de aankoop van gespecialiseerde literatuur als achtergrond om onze methodiek ontwikkeling professioneel uit te bouwen

.nieuwe ruimte leeg web

Verneem hier meer over de meerwaarde van deze nieuwe Therapieruimte voor de bewoners van de Therapeutische Gemeenschap voor dubbeldiagnose Gent

filmpjeimage

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.