De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Buitengewoon onderwijs

In het schooljaar 2019-2020 wordt een bijzondere inspanning geleverd voor het organiseren van projectdagen alcohol- en drugpreventie voor kwetsbare jongeen uit het BSO, BuSo of Deeltijds Onderwijs. Kies voor een begeleiding van een projectdag Unplugged, op maat van deze jongeren.

Maak hier kennis met dit vormingsaanbod.

Drugpreventie in het Buitengewoon Secundair Onderwijs: een praktijkvoorbeeld

De directie van de BuSO school Sint-Jozef Gent vroeg ons, om hen te ondersteunen in het uitwerken van hun drugpreventie.  Sint-Jozef is een grote Buso school met meer dan  300 leerlingen. De school  richt zich naar jongens en meisjes met een licht mentale beperking.   De school heeft tevens een degelijke uitgebouwde auti-werking.  De beroepsopleiding is de belangrijkste opdracht van deze school (lees ook het interview met de directie van de school).

 

TRIP_spelbord

Een belangrijke pijler binnen het drugsbeleid is educatie. Vaak ontbreekt het aan praktisch materiaal om de educatie te geven. Zeker voor leerlingen uit het Bijzonder Onderwijs is het moeilijk om aangepaste pakketten te vinden.  

Bestaande didactische pakketten doen vaak een beroep op de verbale talenten van de leerlingen. Iets lezen, bespreken, debatteren, mening weergeven,… Allemaal competenties waar deze leerlingen niet zo sterk in zijn.

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.