“Ik had avontuur verwacht en dat is ook uitgekomen. Ik vond de ligging prachtig en het huis waar we verbleven was op en top in orde. Ik had het niet zo groot verwacht. De activiteiten waren echt teambuilding, ook de pamperpaal (1) en de deathride waren echt de max.” (GD)

“Het was inderdaad een zalig avontuur en een ervaring die ik nooit zal vergeten. ”( SV)

Wat heeft deze driedaagse voor jou teweeggebracht?

“Ik ondervond dat de mensen in de Ardennen plots anders waren, zonder onze vaste structuur. Maar toch bleken onze basisafspraken rond koken, poetsen, alles proper houden, mooi overeind. Ik wist ook nog niet dat ik me eigenlijk wel thuis voel in de natuur, zo weg van de drukte zoals in de stad.” (KS)

“Als ik terugblik, koester ik vooral het moment waarop ik de zilveren sleutel mocht in ontvangst nemen. Dankzij dit ervaringsleren zijn we als groep dichter bij elkaar gekomen. Ik vind dit een traditie die niet mag verdwijnen. Het was echt een goede teambuilding”. (MD)

DSC00580 web paal op ladder

“Ik leerde mezelf beter kennen, dan denk ik aan mijn angsten maar evengoed aan mijn doorzettingsvermogen” (KG)

“Ik heb ook zoiets gevoeld tijdens die activiteit met de pamperpaal. Ik weet nu dat te lang aarzelen of wachten, bij mij angst creëert”. (CJ)

DSC00588 web klaar voor de sprongDe pamperpaal is een soort verticale klimpaal waar je zonder hulpmiddelen moet proberen op rechtstaan. 

Wat is achteraf bekeken de meerwaarde voor jou geweest?

“Ik sta ervan te kijken hoe we elkaar daar op een andere manier hebben leren kennen”. (KV)
“We leerden beter samenwerken en met elkaar omgaan. Dat heeft effect op de groepsdynamiek. Daar werken we nu nog op verder”. (KG)

Voor mij was het vooral opnieuw thuiskomen in de Ardennen. Het mocht voor mij zeker iets langer duren, het was echt ontspannend om ook eens los van de structuur dingen samen te doen.” (RS)

DSC00594 web sprong naar de belDe uitdaging is: waag de sprong naar de bel

“Ik heb meer inzichten gekregen over mezelf. Vooral wat betreft mijn werkpunten. Binnen het programma kan ik daar verder mee aan de slag in de functie die ik nu opneem binnen de structuur van het groepsprogramma.” (GD)

“Ik ben me bewuster geworden van de positie die je in een groep kan innemen en van het in het contact staan met je gevoelens hierrond” (SV)
“Als ik het goed bekijk, besef ik nu beter dat ik veel mooie jaren heb laten liggen. Het zit nu in mijn hoofd om dat in de toekomst echt anders te gaan doen” (KS)

Aanverwante info

Meer verhalen van bewoners en getuigenissen van lotgenoten

Meer over Ervaringsleren

Opgetekend door Paul De Neve, met dank aan de bewoners (november 2020)