Bewoner Andy: “Er samen op uit trekken tijdens een kamp, betekent voor mij vooral in verbinding gaan met de jongere peers. En leren genieten van zaken die ik anders niet zou doen. Maar vooral leren genieten an sich. Geluk vinden in kleine dingen en terug plezier maken zonder gebruik.”

kamp tgg groep onherken web

Bewoner Chris : “Ik vond het kamp leerrijk, ruimdenkend, leren plezier maken op een andere manier dan met drugs.”

kamp web

Bewoner Rudy: “Kamp was voor mij nostalgie naar vroeger. In de Ardennen rondwandelen. Ik heb in de scouts gezeten. De activiteiten tijdens het kamp waren heel leuk. Ook om iedereen wat op een andere manier buiten de muren van onze therapeutische gemeenschap leren kennen, ook de staf. Het kampvuur ’s avonds was gezellig. Er was wel nog structuur maar de druk van de TG stond op een lager pitje. Het was zeer aangenaam voor mij. Het is zeker voor herhaling vatbaar.”

(*) om redenen van privacy gebruiken we een fictieve naam

 

Aanverwante info

Jaarlijks trekken de bewoners van onze twee Therapeutische Gemeenschapen op kamp, meestal naar de Ardennen. Tijdens zo’n kamp staan vooral uitdagende outdoor-activiteiten op het programma en wordt gewerkt vanuit de directe ervaring in het hier en nu.  

Impressie van drie intensieve dagen door de bril van de bewoners van de Therapeutische Gemeenschap Merelbeke: lees meer  “Hoogmoed komt dan wel voor de val ; groepsgevoel gelukkig niet”