De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Zoek je hulp?

De Sleutel heeft sinds 1974 ervaring op het terrein van drugs en verslaving. Bij ons kan je terecht voor een gesprek of een opname? Heb je twijfels over je gebruik: doe de test.

zondag 17 mei 2020 15:50

Op gesprek komen in ambulante centra blijft mogelijk (update CORONA-maatregelen 25/03)

Aanmelden om op gesprek te komen in onze ambulante centra blijft mogelijk. De organisatie van de 'face-to-face' gesprekken gebeurt druppelsgewijs. Dit aanbod blijft beperkt in aantal gesprekken dat maximaal kan plaatsvinden per dag en per begeleider. Opnames blijven ook mogelijk. De regels van 'social distancing' worden overal gegarandeerd (update 25/03/2021).

De Sleutel zet alles in het werk om de dienstverlening aan onze cliënten zo maximaal mogelijk te blijven aanhouden. De nodige maatregelen worden genomen om de continuïteit van hulpverlening te organiseren en om de verspreiding van het virus te vertragen. De Sleutel speelt maximaal in op de EXIT-strategie en organiseert de interne werking rekening houdende met alle veiligheidsvoorschriften. 

corona damien

Bekijk hier onze aangepaste zorgverlening:

1. Aangepaste ambulante werking / dagcentra Antwerpen, Brugge, Gent en Mechelen:

 • er worden nog steeds face-to-face gesprekken georganiseerd in onze ambulante centra. Aanmelden kan dus zeker. Dit aanbod is voorlopig wel nog beperkt in aantal gesprekken dat maximaal kan plaatsvinden per dag en per begeleider. Voor meer informatie kan u zich wenden tot het onthaal van het betreffende centrum. Je kan er ook voor kiezen voorlopig nog niet op gesprek te komt en vast te houden aan een gesprek van op afstand. 
 • individuele afspraken kunnen - wanneer de cliënt dit (om veiligheidsredenen) wenst - ook telefonisch en via beeldbellen worden opgenomen. Neem desgewenst hiervoor eerst telefonisch contact met het betreffende centrum.
 • groepswerking: neem voor de concrete toepassing en de alternatieven contact met het betreffende centrum.

Richtlijnen bij afspraak in ambulant centrum:

 • afstand bewaren (social distancing regels). 
 • kom met een mondmasker naar De Sleutel

Opmerking: bij het maken van de afspraak zal gevraagd worden naar je gezondheidstoestand. Wie recent mogelijke symptomen heeft gehad van corona (zoals nieuw opgekomen hoest, kortademigheid, pijn in de borst, verminderde reuk- en smaakzin) wordt gevraagd nog niet op gesprek te komen in het centrum, dit ter voorkoming van de verdere verspreiding van het virus in de samenleving. 

2. Aangepaste residentiële werking (afdelingen CIC Wondelgem, Therapeutische Gemeenschap Gent en Merelbeke en RKJ Eeklo):

 • aanmelden voor een opname is mogelijk. Bel voor meer info naar
  • tel 09 360 62 29 (voor meerderjarigen)
  • tel 09 377 25 26 (voor jongeren)
 • voor de bezoekregeling: wendt u tot het betreffende centrum.
 • de bewoners / cliënten vermijden zoveel als mogelijk het contact met externen. Deelname aan activiteiten buitenshuis worden georganiseerd rekening houdende met de geldende veiligheidsvoorschriften.
 • deze maatregelen kunnen wijzigen zodra er andere instructies komen vanuit de overheid


  Het meest recente nieuws rond CORONA is te vinden op www.zorg-en-gezondheid.be/uitbraak-coronavirus-covid-19

Drugpreventie bij kinderen werkt

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.