De Sleutel Logo

Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Een OPNAME en MEERDERJARIG?
Bel 09 3606229
Meer info

 Zoek je hulp?

De Sleutel heeft sinds 1974 ervaring op het terrein van drugs en verslaving. Bij ons kan je terecht voor een gesprek of een opname? Heb je twijfels over je gebruik: doe de test.

woensdag 13 mei 2020 16:20

Dagboekverhaal van een jongere: zie je mijn toverkracht?

In deze bijdrage in dagboekvorm beschrijft een jongere uit het Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma (RKJ) wat hij van de wereld zou willen maken, op die ene dag dat hij de kracht had om alles te veranderen, op zijn kop te zetten, te verzinnen of te behouden. Het stuk verschijnt later ook in het boek 'Een Nieuwe Wereld in Honderd Dagen’ van Vera Van Renterghem.

 

dagboek fragment def

 

kristopher roller 188180 unsplash web

“Jongeren hebben veel te vertellen, want ze hebben nog een open blik op de wereld rondom hen én binnenin hen. Ze analyseren feiten en gebeurtenissen met minder geremdheid en vooringenomenheid dan volwassenen, maar zijn ook al rijp genoeg om de realiteit te vatten. Daarom vond ik het nodig hun stem te laten horen in een wereld vol verandering, een wereld die soms het noorden kwijt is. Uitgeverij Van Halewyck stemde toe om honderd jongeren samen het boek 'Een Nieuwe Wereld in Honderd Dagen' te laten schrijven. Het boek verschijnt in het voorjaar van 2021”, zo vertelt Vera Van Renterghem.

Ze zocht jongeren in heel diverse middens die bereid waren te beschrijven hoe hun ideale wereld er zou uitzien, mochten ze die zelf mogen creëren. Ze begeleidde hen met het schrijven en de eindredactie van hun authentieke verhaal. Alle verhalen van de honderd jongeren vormen samen een dagboek van honderd dagen. Het dagboekverhaal van … zal dus verschijnen naast dat van andere jongeren met een bepaalde passie of met een grote inzet voor een hobby, jongeren zonder of met beperkingen, jongeren uit warme gezinnen of uit ontwrichte gezinnen, jongeren in vrolijke doening of in moeilijke tijden, jongeren uit verschillende culturen of geloofsovertuigingen,….

Meer info ook op https://www.veravanrenterghem.com/

Meer info over het RKJ vind je hier

Drugpreventie bij kinderen werkt

Volg ons op Facebook

filmpjeimage

Traject van een cliënt

Inschrijven E-zine

Invalid Input

Gelieve akkoord te gaan met onze privacy overeenkomst.
Bekijk de privacy voorwaarden.