WAT?

In Charge is een methodiek voor leerlingen vanaf 16 jaar en is gericht op het versterken van zelfcontrole en het trainen van wilskracht waardoor jongeren beter in staat zijn verleidingen (zoals middelengebruik) te weerstaan.

INHOUD VAN DE TRAINING

  • Nodige achtergrondinformatie rond drugs, verslaving en preventie
  • Drugpreventie in de 3e graad: concreet wat en hoe

MATERIAAL

In Charge bestaat uit vier lessen en een app voor de smartphone: de 7-days challenge. Tijdens de lessen denken jongeren na over verleidingen en de risico’s van verschillende verleiders, bijvoorbeeld alcohol. Jongeren gaan zelf aan de slag met het trainen van hun eigen zelfcontrolevaardigheden om een zelfgekozen verleiding te leren weerstaan. Na het volgen van de vorming, krijgt de leerkracht het materiaal gratis, alsook toegang tot de digitale leerkrachtenomgeving. Hierin vindt de leerkracht de digitale leerlingen- en leerkrachtenfiches, huistaken en extra materiaal.

PRAKTISCHE INFO

Om deze lessen uit te voeren, is het volgen van een vorming van 2 uur verplicht.

SCHOOLJAAR 2022-2023

Momenteel zit het materiaal nog in een pilootfase, waarvoor we nog op zoek zijn naar testscholen die gratis met het materiaal aan de slag willen gaan. Indien u hierin interesse heeft, mag u onderstaand contactformulier invullen.

CONTACTFORMULIER VOOR MEER INFO