Dagcentrum Gent leeft zich uit in muziek!

In februari 2006 maakten een aantal muziekstudenten samen met de mensen van de instapgroep gedurende een week muziek.

Dit initiatief vond reeds herhaaldelijk plaats en was telkens een voltreffer. Dit jaar resulteerde het musiceren zelfs in een echt ‘Sleutel’-lied.

Elke voormiddag togen de muziekstudenten samen met de cliënten aan het werk rond themata zoals ritme, muziek lezen,samenzang. Er was eerst een stukje theorie en nadien werd er vooral veel gezongen en gespeeld.

De cliënten van de instapgroep waren zeer te spreken over deze muziekweek. Enkele reacties: ‘Ik vond mijn ritme terug’ ,’Het gaf me innerlijke rust’, ‘Het was fijn om samen aan één project te werken en te eindigen met een eigen sleutellied’, ‘Ik leerde nieuwe instrumenten kennen’.

De muziekweek is zeker voor herhaling vatbaar.En ons Sleutellied ….binnenkort bij een platenzaak dicht bij U??