Therapeutische Gemeenschappen present op Gentse Stadsloop

Op maandag 12 mei namen de bewoners en een aantal begeleiders van onze twee therapeutische gemeenschappen in Gent deel aan de Gentse Stadsloop. Iedereen heeft de wedstrijd uitgelopen. In totaal kleurden meer dan 5.000 deelnemers deze loopwedstrijd in de binnenstad van Gent. Duizenden toeschouwers langs het parcours kwamen de lopers aanmoedigen. Het werd een unieke ervaring.

De stadsloop in Gent stond al lang op de agenda van de bewoners van onze beide Therapeutische Gemeenschappen. Iedereen was dan ook gemotiveerd en heeft ook effectief uitgelopen. Enkele bewoners zetten trouwens een toptijd neer  (sommigen eindigden beneden de 45 min op de 10 km). Allen beleefden aan de ‘run’  vooral veel plezier en genoten van de ambiance. Het was zwoegen, het kostte veel zweet en inzet, …maar toch vooral genieten.

$$1 $$2

In onze beide Therapeutische Gemeenschappen (TG) wordt al jaren een actief sportbeleid gevoerd.

Zo’n actief beleid geldt als basis voor een goede lichamelijke gezondheid en als basis voor gezonde vrije tijdsbesteding.

In de weekplanning van de TG’s zitten meerdere sportmomenten ingebouwd (lopen, zwemmen, voetbal, volleybal, …). Regelmatig nemen we met onze TG’s ook deel aan sportevenementen. Soms  organiseren we zelf  tornooien.

$$3$$4

Voor sommige mannen en vrouwen die bij ons het langdurig residentieel programma volgen, betekent dit het heraanknopen met een gezonde gewoonte uit de periode voor ze verslaafd werden. Voor anderen is het dan weer een nieuwe ontdekking. Zo ervaren ze aan de lijve dat er nog andere leuke (en voor hen meer veilige) evenementen in een stad als Gent zijn dan pakweg, ‘I Love Techno’  of  de ‘Gentse Feesten’.