Prins Filip op werkbezoek in Dagcentrum De Sleutel en RKJ

Op donderdag 22 mei 2008 mocht de Sleutel zich verheugen op hoog bezoek. Prins Filip kwam in hoogsteigen persoon kennismaken met de werking van onze afdelingen in Eeklo en Brugge. Het bezoek maakte een diepe indruk, zeker bij onze cliënten. Ook in de speciale Koppen-reportage rond De Prins kwam De Sleutel in beeld.

Prins Filip bracht vooreerst een bezoek aan ons dagcentrum in de Barrièrestraat te Brugge. Daar werd eerst de groepswerking uitgebreid voorgesteld en was er ook tijd voor een babbel met de cliënten.

Hierna bezocht de delegatie van de Prins het brugproject ’t Mussennest (verbouwing van een oude kloosterboerderij door jongeren uit het deeltijds onderwijs). De jongeren die tewerkgesteld zijn in dit preventieproject ’t Mussennest, mochten zelfs samen met de Prins op de foto. Ze waren onder de indruk van dit hoog bezoek.

az 075web

Enkel quotes van de jongeren van het Mussennest n.a.v. het bezoek van de Prins:

‘‘Het feit dat de Prins hier op onze bouwwerf op bezoek kwam vond ik heel imposant. Ik moet toegeven dat ik veel meer onder de indruk was dan ik oorspronkelijk had gedacht. Hij kwam tof over’.’

‘De Prins toonde echt interesse in wat we deden. Hij zei ook dat hij trots zou zijn mocht zijn zoon ook zoiets kunnen. De Prins wou tevens weten wat we in onze vrije tijd doen, wat ons hobby’s zijn en zo,…’

‘‘De Prins kwam heel sympathiek over. Ik was echt ontroerd tijdens het bezoek en het persoonlijk contact. Ik moet toegeven dat ik met een krop in mijn keel zat’’.

Daarna vervolgde de delegatie haar bezoek richting Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma te Eeklo. Ook daar maakte de Prins tijd voor een persoonlijk gesprek met de jongeren.

Het bezoek kreeg tot slot een mooi verlengstuk dankzij de speciale uitzending van Koppen (op één).