Kunst tegen drugs: Hannes D’haese schenkt werken aan De Sleutel

"There is no chemical solution for a spiritual problem". Dat is de boodschap van kunstenaar Hannes D'haese op een reeks schilderwerken die De Sleutel mocht ontvangen. De kunstwerken hangen in onze verschillende afdelingen. Hannes hoopt dat onze cliënten er inspiratie en steun in mogen vinden in hun ontwenningsproces.

De overhandiging van de kunstwerken gebeurde naar aanleiding van de opening van de fitnessruimte in het Residentieel Kortdurend Jongerenprogramma (RKJ), onze afdeling voor minderjarigen in Eeklo.

Hannes D’haese heeft zelf een bewogen jeugd achter de rug. Drugs kan een leven kapot maken. Hannes weet waarover hij praat. Gelukkig is hij op tijd iemand tegen het lijf gelopen die hem opnieuw op het goede spoor heeft gezet. Lees hierna zijn getuigenis.

Hannes D’haese is de zoon van de bekende, intussen overleden, dokter Herman Lecompte en kunstenares Begga D’haese. Hij schonk een aantal gelijkaardige doeken allemaal met de boodschap “There is no chemical solution for a spiritual problem”. Aanvullend maakte Hannes een kunstwerk waarmee hij de gevoelens probeert weer te geven die deze woorden bij hem nog steeds losmaken.

Hij hoopt dat de cliënten die in onze afdelingen van hun verslaving proberen af te geraken zelf ook inspiratie zullen halen uit zijn kunstwerken en hiermee ook aan de slag zullen gaan.