Aalsterse leerlingen kwistaxen tegen drugs

Op woensdag 22 april 2009 namen de leerlingen van de Aalsterse scholen opnieuw deel aan de Weedlimit kwistax-race, een race tegen drugsgebruik. De opbrengst van de race gaat – eerder symbolisch - naar Traject, het stedelijk onthaalcentrum voor drugs, alcohol en medicatiemisbruik. De Sleutel en Traject Aalst werken nauw samen om zo de drugproblematiek in de regio beter aan te pakken.

$$1

Weedlimit is intussen aan haar derde editie toe. ‘De intentie van dit evenement is niet zozeer het inzamelen van fondsen ter bestrijding van het drugprobleem, maar wel het uitdragen van een positieve boodschap tegen het gebruik van drugs. Weedlimit wordt school- en netoverschrijdend georganiseerd. Op die manier slagen we erin om eensgezind het signaal te geven dat jongeren zich ook zonder verdovende middelen kunnen amuseren!’, aldus Marleen Van Himbeeck, namens de werking van Traject Aalst.

 

$$2

De editie van dit jaar kende opnieuw veel succes. Vanaf 13.00u traden diverse muziekgroepjes (van de deelnemende scholen) op. Omstreeks 14.00u gaf de burgemeester het startschot voor de gocart-race. Tussen 14.00 en 17.00u  reden de kwistaxen over de Grote Markt van Aalst. Elke school reed met een eigen gocart. De school die erin slaagde om het grootst aantal rondjes te rijden, kreeg een beker mee naar huis. Eerder vond deze Weedlimit-gocart-race tegen drugs ook al in 2005 en 2006 plaats.

 

$$3

De Sleutel werkt sinds het voorjaar 2008 samen met Traject Aalst. Die samenwerking kwam er op vraag van de Stad Aalst, die ook werkgever is van het personeel van Traject. Traject is het Aalsters stedelijk onthaalcentrum voor drugs, alcohol en medicatieverslaving. Het RIZIV erkende intussen deze ambulante werking als antenne van De Sleutel.