School in Wetteren organiseert ‘Lessenmarathon’ ten voordele van De Sleutel

De leerlingen van het vierde jaar Humane Wetenschappen uit het Sint-Gertrudiscollege uit de Wegvoeringstraat in Wetteren hebben 1827 euro ingezameld ten voordele van het RKJ, de afdeling voor minderjarigen binnen De Sleutel. De leerlingen kozen bewust De Sleutel als goed doel en lieten zich sponsoren tijdens hun lessenmarathon. Ze volgden met plezier 24 u non-stop les. Lees hierna hun motivatie en wedervaren in het verslag van één van de leerlingen.

Het RKJ richt zich tot jongens en meisjes van 14 tot 18 jaar die verslaafd zijn of verslaafd dreigen te raken aan illegale middelen. Jongeren die voor hun 18de verjaardag zijn opgenomen kunnen hun programma volledig binnen het RKJ afwerken.

$$1

Dankzij de steun van de actie heeft de werking van het RKJ extra mogelijkheden om de vrije tijd van de jongeren binnen dit residentieel programma zinvol in te vullen

 

Vaak is er sprake van bijkomende problemen zoals:
– op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling
– de relaties met de omgeving (gezin, school of werk)
– bijkomend alcohol of medicatiemisbruik
– problemen met justitie
– gezondheidsproblemen

Wanneer deze problemen eigen zijn aan de verslaving worden deze mee opgenomen in het behandelingsprogramma. Soms echter staat één van deze problemen op de voorgrond en is de verslavingsproblematiek hieraan ondergeschikt. In dergelijke gevallen zoeken we samen met de jongere, de ouders en de doorverwijzer naar een andere oplossing.

Het programma bestaat uit verschillende, opeenvolgende modules. Niet iedere jongere doorloopt alle modules. Afhankelijk van de hulpvraag en/of het hulpverleningstraject die een jongere reeds heeft gevolgd kan men op verschillende plaatsen instappen. Lees via de link hierna meer over de diveres hulpverleningsmodules.

$$2$$3$$4$$5

 

 

 

 

Lees hierna het verslag van één van de leerlingen van 4HW2:

Hallo!

Wij zijn leerlingen van de vierde humane wetenschappen van het Sint-Gertrudis college Wetteren en wij kregen dit jaar de uitdaging aangeboden om door middel van een lessenmarathon geld in te zamelen voor een goed doel. Onze keuze ging dan ook vrijwel onmiddellijk naar ‘De Sleutel’ in Gent, een opvangcentrum voor jonge drugsverslaafden. Op het eerste zicht misschien een vreemde keuze, maar wij zijn van mening dat ook deze jongeren een tweede kans verdienen! Ook beseffen we, als studenten humane wetenschappen, maar al te goed wat dit voor hen betekent.

De lessenmarathon zelf hield in dat we 24 uur non-stop les kregen, wat ongetwijfeld een ervaring was om nooit te vergeten. Het was vermoeiend, maar we hielden vol! Per uur werden we dan gesponserd door onze vrienden en familie. Bij deze, hartelijk bedankt voor al jullie bijdragen.

Maar zo’n lessenmarathon is veel meer dan enkel 24 uur les, er komt heel wat meer bij kijken. Door onze positieve ingesteldheid en onze ondernemingsdrang werden er vele acties op poten gezet, zoals onder andere soep-, cake-, hot-dogverkoop en een ‘car wash’ bij ons op school.

Door onze inzet en ons onverwoestbaar enthousiasme als wapen hebben we veel bereikt. We hebben maar liefst 1827 euro ingezameld! We weten dat ‘De Sleutel’ deze goed zal kunnen gebruiken. En ten slotte zijn we er als klas sterker uitgekomen!

4HW2, Laura Blondeel.

Sint-Gertrudiscollege (ASO)
Wegvoeringstraat 21 
9230 Wetteren