Sociale werkplaats De Sleutel zoekt oude meubels om te renoveren

De Sociale Werkplaats De Sleutel zoekt oude meubels om te renoveren.  Dit werk wordt gedaan door mensen die worstelen met een verslaving en aan de slag zijn binnen de module arbeidszorg van de werkplaats. Het is voor deze personen belangrijk dat ze in hun traject naar arbeid positieve ervaringen opdoen. Iets moois maken, iets renoveren, geeft deze mensen veel voldoening. En dat is goed voor het zelfvertrouwen.

De Sleutel biedt werk aan mensen die nog niet aan de slag geraken op de reguliere arbeidsmarkt. Vaak kampen ze met een verslavingsprobleem of hadden ze eerder te maken met drugs. Binnen de Sociale Werkplaats van De Sleutel proberen we deze mensen te re-integreren in de maatschappij zodat ze op termijn toch kunnen doorstromen naar  een ‘gewone’ job (in het reguliere arbeidscircuit). Werk is immers de beste hefboom voor re-integratie.

Binnen de module arbeidszorg van De Sleutel vinden we verschillende groepen mensen. Er wordt vooral motiverend en inzichtelijk gewerkt. Soms gaat het om personen die op zeer korte termijn naar de hulpverlening doorverwezen worden. Wie wel klaar is om te gaan werken kan doorstromen naar de module screening en oriëntatie. Binnen arbeidszorg werken we ook regelmatig met cliënten die eigenlijk hulpverlening nodig hebben maar dit zelf nog niet inzien en ook nog niet willen.  Met die mensen gaan we op stap gedurende maximaal drie maanden waarna we een bindend advies geven richting hulpverlening.

renovatie meubel werkplaats de sleutel

 

 

 

Een beeld van voor de renovatie

 

 

 

 renovatie meubel SW

 

 

 

Een beeld van na de renovatie

 

Voor deze groep cliënten is De Sleutel nu op zoek naar oude houten meubels. Die zullen in het kader van arbeidszorg meubelen renoveren. Een werk goed afronden, iets moois maken, iets renoveren geeft onze mensen veel voldoening. En dat is goed voor het zelfvertrouwen.

  • De meubels die geschonken worden zullen in de refter en vergaderlokalen van De Sleutel worden geplaatst. Zo geven wij ons interieur ook een boost. En als er mensen langskomen en hun oog laten vallen op zo’n meubel, kunnen ze het altijd kopen.
  • Het is ook mogelijk om meubelen enkel ter beschikking te stellen voor renovatie (tegen afgesproken vergoeding) en later opnieuw te recupereren.

Wie te renoveren houten meubels heeft, kan deze tijdens de kantooruren komen afleveren in onze werkplaats te Gent.

Plaats: Sociale werkplaats Gent, Mahatma Gandhistraat 2a.

Gelieve vooraf eerst contact te nemen met Mathieu Debruyne via [email protected]