Inschrijving POP-event is afgesloten

Op donderdag 24 januari 2013 organiseren we ons POP-slotevent. Als sprekers mogen we o.m. Minister Freya Van den Bossche en Dhr Fons Leroy (gedelegeerd Bestuurder VDAB) verwelkomen.  Maak kennis met ons programma. Jammer genoeg kan u niet meer inschrijven.

logo ESF

POP!, Het persoonlijk Ontwikkelingsplan in de sociale economie

Heel wat organisaties waren de voorbije maanden actief rond het thema POP. Onder impuls van het Europees Sociaal Fonds (ESF) werd er geëxperimenteerd met het concept Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) binnen de sociale economie.  Deze projecten stellen hun resultaten voor op een gezamenlijke studiedag op 24 januari in Brussel. Intussen zijn de inschrijvingen afgesloten. Alle workshops zijn volgeboekt.

Het Persoonlijk Ontwikkelingsplan
In de Sociale Economie
7 keer anders!

Dit evenement kwam tot stand in samenwerking met Alternatief, De Sleutel, Mentor, SHH, Stebo, ZiN, Activiteitencoöperaties, Koepel Lokale Diensteneconomie, SST en VLAB. POP

Overzicht van de dag
12u30:    onthaal
13u15:    verwelkoming
                 inleiding door Minister Freya Van den Bossche
                 (Vlaams Minister bevoegd o.m. voor sociale economie)
13u30:    start sessie 1
14u25:    start sessie 2
15u15:    pauze
15u30:   ‘Persoonlijke ontwikkelingsplannen: concept en implementatie.
                Lessen uit wetenschap en praktijk
                door Dhr Peter De Cuyper/Mevr. Katleen De Rick (HIVA)
15u45:   ‘POP in een flexibele arbeidsmarkt’
                Dhr Fons Leroy (Gedelegeerd Bestuurder VDAB)
16u00:   netwerkmoment met receptie

Welkom bij POP!

Zeven partnerschappen delen met jou hun kennis en ervaringen, in 7 verschillende sessies. De plaatsen zijn beperkt, kruis daarom op je inschrijving je 3 favoriete sessies aan. De dag zelf kom je te weten aan welke 2 van de 3 je effectief kan deelnemen.

Je kan NIET meer inschrijven. 

 

OVERZICHT DIVERSE SESSIES

SESSIE A:

Introductie en implementatie van POP in de sector van de beschutte werkplaatsen
VLAB vzw is promotor van het project, 16 beschutte werkplaatsen zijn partner.  Zij hebben samen 130 POP-trajecten met doelgroepwerknemers uitgevoerd op basis van een POP-concept uitgewerkt voor de sector.
In deze sessie worden de ervaringen van de beschutte werkplaatsen met POP voorgesteld.

SESSIE B:

POP-up: Hoe begin je er aan, hoe werkt het, hoe kom je tot succes? Voor u getest door Mentor, Job & Co en Howest.
Deze sessie laat je op een interactieve manier kennismaken met de ervaringen van de externe POP-coaches en de POP-er, verzameld gedurende 70 proeftrajecten op de werkvloer van LDE-initiatieven en sociale werkplaatsen in Oost- en West-Vlaanderen.

SESSIE C:

POP bij ondernemers? Dat kan! Met de Ondernemerspas
Afgelopen jaar onderzochten de Vlaamse activiteitencoöperaties in partnerschap met Stebo hoe zij opstartende ondernemers nog efficiënter kunnen begeleiden in functie van hun persoonlijke ontwikkeling naar het ondernemerschap: Hoe gaan wij concreet te werk? Hoe ziet onze POP eruit? Wat betekent dit voor de coach? Wat betekent dit voor de startende ondernemer?

SESSIE D:

Bewegen naar werk. Aan de slag met POP
Vanuit een breed samenwerkingsverband met Alternatief vzw, De Wroeter, Bewel, DGO, GTB Limburg en Team is het gemeenschappelijk POP-concept toegepast bij medewerkers van zowel sociale en beschutte werkplaatsen als van invoegbedrijven en getoetst op de verschillende werkvloeren. Een panelgesprek met ervaringsdeskundigen vertelt in geuren en kleuren het verhaal van hun Persoonlijk Ontwikkelingsproces.

SESSIE E:

Zin en onzin van POP in de Lokale Diensteneconomie
ZiN werkte samen met 3 partnerorganisaties aan concept en implementatie van een ‘werkbare’ POP-cyclus voor de Lokale Diensteneconomie.  Graag delen wij met u onze inzichten en ervaringen in dit boeiende verhaal van vallen en opstaan…

SESSIE F:

Experimenten met POP’s in de lokale diensteneconomie
De Koepel Lokale Diensteneconomie, Sociale School Heverlee en 13 LDE-organisaties stellen tijdens deze sessie de opgedane ervaringen voor. Daarnaast proberen we een antwoord te geven op de vraag ‘Hoe ga je om met werknemers die zich vanwege taalbarrières en/of begripsmoeilijkheden ongemakkelijk voelen in een reflectiegesprek?’
De sessie is speciaal afgestemd op begeleiders die werken met Persoonlijke Ontwikkelingsplannen (POP).

SESSIE G

(P)OP!-starten… geen evident verhaal

SW De Sleutel in partnerschap met SST, Manus vzw, Kringloopcentrum Leefbaar Wonen Brugge en Kringwinkel De Cirkel Lokeren zet het voor u op een rijtje:
•    Van droom naar doel: Lange termijn doelstellingen realistisch maken, leren kiezen en beslissen, opstellen van een actieplan gericht op werk,…  Hoe begin je er aan?
•    Cultuurshock top-down én bottom-up: Hoe bereid je je organisatie voor op de implementatie van POP?

(lees meer over het POP-project onder promotorschap van Sociale Werkplaats De Sleutel in partnership met SST, Manus vzw, Kringloopcentrum Leefbaar Wonen Brugge en Kringwinkel De Cirkel Lokeren) 

PRAKTISCH (klik hier voor de digitale uitnodiging)

Wanneer?
donderdagnamiddag 24/01/2013

Waar?
Kind en Gezin Academie
Hallepoortlaan 27
1060 Sint-Gillis (Brussel)

link naar locatie

(met openbaar vervoer: vlot bereikbaar vanaf station Brussel Zuid, op 5 minuten loopafstand)

 

 

 DeSleutel logo  vlab mentorlogo  zin altrnatief vzw  ac 5 2   D6 ssh vrijstaand rgb    logolde klein STE logo kleurlogosstgroot7

.

 

 

 

Lees hier ook het interview met Sarah De Meyer van Sociale Werkplaats De Sleutel (POP maakt cliënten sterker voor de arbeidsmarkt)