Leerlingen OLV Hemelvaart Brugge breken Sleutelparcours-record

Tijdens een Sleutelparcours werd op korte tijd twee maal een record verbroken. De leerlingen van Onze Lieve Vrouw Hemelvaart uit Brugge slaagden erin om zich maar liefst met 24 personen in een Opel Kadett te proppen. Een uitdaging die enkel met een meer dan optimale samenwerking kon worden waargemaakt. Een moeilijk te breken record?

Tijdens het Sleutelparcours begeleiden onze preventiewerkers Tom en Ruben groepen jongeren doorheen een aantal opdrachten op een laag touwenparcours in de tuin van het dagcentrum De Sleutel te Brugge. Bedoeling van de oefeningen is de deelnemers meer zicht te geven op hun eigen functioneren in groep, hen meer bewust te maken van het belang van sociale vaardigheden en hen te informeren omtrent risico’s van gebruik. Als afsluiter wordt er steevast een teambuildingsoefening gepland die erin bestaat om met zoveel mogelijk leerlingen in een kleine Opel Kadett te geraken.

web groepsfoto op autoPreventiewerker Tom Vanhoutte: “Op 23/9/2013 en 7/10/2013 hadden we op ons Sleutelparcours telkens een groep leerlingen van de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart-school uit de Doornstraat te Brugge. Op beide dagen werd het oude record verpulverd. Het record waarbij 21 leerlingen in een kleine Opel Kadett met gesloten deuren en ramen geraakte hield bijna twee jaar stand. Nu werd het op korte tijd dus twee keer gebroken. Niet minder dan 24 leerlingen konden zich een plaatsje verwerven in de kleine Opel! Dit record werd een dikke week later geëvenaard door een tweede klas van dezelfde school”. Wie slaagt erin om dit record nog scherper te zetten?

We laten enkele leerlingen zelf aan het woord.

“Ik vond het sleutelparcours een hele goede teambuildingsactiviteit. Bij veel opdrachten dachten we dat het nooit zou lukken. Bijvoorbeeld ook niet om met 24 in een auto te kunnen, maar uiteindelijk zijn we er wel in geslaagd. Wat Tom achteraf zei, heeft me wel doen denken. We zijn vooral in de opdrachten geslaagd door elkaar te vertrouwen”.

“Het was een aangename dag om elkaar op een andere manier te leren kennen. Ook om te zien of we op elkaar konden bouwen en steunen en of we vertrouwen konden hebben in elkaar. De auto was het leukste moment. Hierbij konden we op de steun van iedereen rekenen”.

web groepsfoto in auto 2

“Ik vond het een heel erg leuke dag. In het begin begreep ik niet echt wat al die opdrachten met drugs te maken hadden, maar toen Tom achteraf zijn uitleg gaf, kon ik mij wel vinden in zijn mening. Conclusie: we vertrouwen soms te snel mensen en zijn soms te naïef. De opdrachten waren erg tof. De auto zal me het meeste bijblijven. Met 24 in 1 auto was krap, maar ik geef toe: best wel gezellig! Er was een goede klassfeer aanwezig, wat het uitvoeren van sommige moeilijke oefeningen heel wat makkelijker maakte”

 

Lees alle getuigenissen via deze link.

 

Aanverwant artikel