KIPPEN IN GENT: adopteer eens een kip in de stad!

Onder de noemer “Kippen uit Gent” lanceert Sociale Werkplaats De Sleutel een nieuw project aan DOK Zuid! Hiervoor zijn we op zoek naar geïnteresseerde buurtbewoners...Heeft u altijd al een tuintje gewild in de stad? Of plaats genoeg om kippen te houden maar heeft u slechts een klein koertje? Of heeft u wel plaats maar geen tijd om de kippenren te plaatsen en onderhouden? “Kippen in Gent” heeft voor u een ideale oplossing!

Op het terrein dat stadsvergroeningsproject Kangroen in gebruik neemt, kan u vertoeven in een groene oase midden in de stad. Met de doelgroepmedewerkers van Sociale Werkplaats De Sleutel bouwden we 5 kippenhokken met bijhorende ren. Deze werden op het braakliggend stuk grond aan DOK Zuid geplaatst.

kip

Binnenkort komen er per ren 2 prachtige kipjes…. En het wordt nog beter: U kan deze lieftallige en ecologisch behulpzame dieren adopteren. U kan zo elke dag uw ‘eigen kippen’ gaan voederen met groenten en fruitafval en andere etensresten. Daarna kan u de scharreleieren zelf rapen. Om af te sluiten kan u aperitieven op een van de bankjes bij de kippenrennen, een praatje slaan met  andere buurtbewoners of uw kinderen laten spelen op het terrein.

Adopteer een kip
De adoptie van uw eigen stadskip kan via een zilveren of gouden contract!

Het zilveren contract houdt in dat u de kippen zelf moet verzorgen en eten geeft, indien nodig de ren opkuist of instaat voor het onderhoud. De eieren zijn voor uw consumptie.  Dit voor 9 euro in de maand.
Een gouden contract wil zeggen dat uw enkel instaat voor verzorging en voederen van de kippen en het rapen van de eieren. Het onderhoud en opkuis van het hok en de ren neemt sociale werkplaats De Sleutel voor zijn rekening. Hiervoor betaalt u 15 euro per maand.

Dit project kent zijn wortels in het stadslandbouw project GROEnTEN UIT GENT.

Interesse?
Heeft u interesse om kipjes te huren en te verzorgen? 

Neem dan contact op met Mathieu Debruyne, werkplaatsleider activerende werkvloer Sociale Werkplaats De Sleutel.
Mat[email protected]