Website De Sleutel aangepast voor mobiel internetgebruik

Mobiele toestellen zoals tablets en smartphones winnen steeds meer aan belang. Uit onderzoek van de Belgische overheid blijkt dat steeds meer gezinnen beschikken over een tablet en een smartphone met mobiele internetverbinding. Deze website is voortaan ook aangepast om het comfort van mobiele bezoekers te verhogen.

Een kwart van alle Belgische gezinnen hebben een tablet en dit aantal stijgt maand na maand. Er worden ook meer mobiele toestellen verkocht dan laptops of desktops. Hierdoor stijgt het aandeel van het aantal bezoekers met een mobiel toestel. Een responsieve website is een kostenefficiënte manier om ook deze bezoekers een optimale surfervaring te geven, zodat ze niet gefrustreerd raken en naar de concurrentie gaan.

Door te investeren in een “responsieve site” willen we ook in de toekomst de website van De Sleutel vlot vindbaar laten blijven via de gekende zoekmachine. Google veranderde recent immers de criteria van hun zoekalgoritmes. Websites die niet aangepast zijn aan mobiel internetgebruik, worden voortaan als het ware hiervoor afgestraft. Google probeert met deze maatregel de verdere ontwikkeling van het mobiele internet te stimuleren.
Nog belangrijker is natuurlijk dat we onze site nog beter toegankelijk willen maken zodat we onze informatieopdracht en preventietaak nog beter kunnen waarmaken. 

(april 2015)

Aanverwante info