Vierde seizoen voor GROEnTEN UIT GENT

Voor het 4-de jaar op rij slaan de medewerkers van de Activerende Werkvloer van Sociale Werkplaats De Sleutel, de handen in elkaar, voor GROEnTEN UIT GENT. Ook dit jaar werken we samen met onze vrijwilligers aan stadslandbouw. We willen een positieve, groene boodschap uitdragen en een waar toonbeeld worden van duurzame mogelijkheden voor stadslandbouw.

We zijn nog steeds te vinden op onze vaste stek op DOK (aan de Koopvaardijlaan te Gent). Dit jaar leggen we onze focus nog meer op de duurzaamheid en moduliteit van onze moestuin. We werken aan een duurzaam en mobiel watersysteem en leggen de nadruk op composteren. Zo gaan we dit jaar bijvoorbeeld experimenteren met wormenbakken.

moestuin groenten uit gent

Tegenover DOK aan Dok Zuid huisvesten we 8 kippen die gevoed worden met keukenresten door gezinnen uit de buurt. Door de verwerking van keukenresten, mest en het bekomen van eitjes worden ze ook deel van onze korte voedselkringloop.

kip van groenten uit gent

Onze samenwerking met methodeschool De Buurt vorig jaar wierp duidelijk zijn vruchten af. Ook dit jaar komen er klasjes moestuinieren samen met onze vrijwilligers! Verder gaan we aan de slag rond gezonde voeding. We willen onze doelgroepmedewerkers graag sensibiliseren over gezond en duurzaam voedsel. Dit doen we in  samenwerking met vzw Logo Gezond+.

tuincafe groenten uit gent

Het wordt alweer een boeiend jaar!

Wie interesse heeft, kan onze moestuin komen bezoeken op DOK (Koopvaardijlaan te Gent).

logo GUG 

Tot dan!

vlaamse overheid web

 

 

 

Aanverwante info:

Meer over dit project

Meer over de Activerende Werkvloer