Opgroeien in een gezin onder invloed

Op vrijdag 13 mei 2016 organiseert de Expertisegroep ‘Ouders onder invloed’ en het ‘Huis van het Kind Leuven’ een toonmoment voor hun nieuwe sensibiliseringsfilmpje en vier korte themafilmpjes rond het thema van ‘Kinderen van Ouders met een AfhankelijkheidsProblematiek’ (KOAP). Ook Veerle Soyez van De Sleutel werkt mee aan dit initiatief. Het toonmoment vindt plaats van 11u30 tot 14u30 in Museum M in Leuven. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

De Expertisegroep ‘Ouders onder invloed’ en het ‘Huis van het Kind Leuven’ willen hiermee de thematiek van ‘Kinderen van Ouders met een AfhankelijkheidsProblematiek’ (KOAP) onder de aandacht brengen voor scholen en hulporganisaties.
Steeds meer kinderen groeien op in een gezin waar (één van) de ouder(s) kampt met een drugprobleem. Via getuigenissen van lotgenoten en hun ouders willen beide organisaties de kinderen informeren en ondersteunen. Naast een sensibiliseringsfilmpje voor het brede publiek, werden nog vier korte themafilmpjes gemaakt over ‘het druggebruik van mijn mama of papa’, ‘emoties’, ‘mijn gezin’ en ‘de kracht van een netwerk’. De themafilmpjes kunnen gebruikt worden om het hulpverleningsproces bij KOAP opgang te brengen of te verdiepen. De beelden en getuigenissen vertrekken vanuit een positieve en krachtgerichte insteek.

Programma
11u30: broodjeslunch
12u30-14u: plenair gedeelte met vertoning filmpjes en bijdragen van Rob Van Oudenhoven, Wout Renders (opvoeder, ervaringsdeskundige en verslavingsconsulent) en Prof. Dr. Veerle Soyez (VUB-TG De Sleutel, Merelbeke), Stijn Van De Wiel (Filmpjesmakerij Get1000), Han Mariën (Bubbels&Babbels) en Hilde De Vadder (Huis van het Kind Leuven)
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Inschrijven kan via deze link  

Meer weten
Han Mariën (Bubbels & Babbels:) [email protected]  03 236 85 66
Hilde De Vadder (Huis van het Kind Leuven): [email protected]  016 27 24 92