Facebookpagina rond ‘Sport en Bewegen’

‘Sport en Bewegen’ is een belangrijk onderdeel in het proces naar een gezond en drugsvrij leven. Daarom startte De Sleutel een Facebookpagina om rond dit thema te communiceren. Onze sportmedewerkers "posten" op regelmatige basis artikels en filmpjes over sport en verslaving. Hiermee willen we ook andere organisaties bereiken.

Tijdens het project ‘Sport: een stimulans tot een succesvolle re-integratie van (ex-) drugverslaafden’ werd de Facebookpagina ‘Sport en Bewegen’ opgestart. In eerste instantie wilden we ons sportproject in de kijker zetten en de knowhow hiervan delen. Vandaag is het vooral een verzamelplaats voor kennis en weetjes over sport en verslaving. Onze sportmedewerkers selecteren de meest relevante artikels en/of filmpjes en zetten die online. Neem zeker eens een kijkje en vergeet deze pagina niet te “liken”.

Bezoek hier de Facebookpagina

Draaiboek ‘Sport en Bewegen’

Een gezonde geest volstaat niet voor onze cliënten om hun verslavingsprobleem aan te pakken. Een fit en gezond lichaam is minstens zo belangrijk. Diverse goede praktijken, ook binnen De Sleutel, kunnen dat illustreren. Zo gingen we de afgelopen twee jaar aan de slag met het project ‘Sport: een stimulans tot een succesvolle re-integratie van (ex-) drugverslaafden’. De uitkomst van dit project was positief. De Sleutel wil deze goede methodiek ter beschikking stellen van andere organisaties, zowel binnen de sport- als zorgsector. Hiervoor werd een draaiboek ontwikkelt waarin de goede praktijken, valkuilen en drempels zijn verzameld. Lees hier meer over het implementatieboek.

Het draaiboek kan besteld worden via [email protected]

Lees hier meer over onze visie over sport

Klik hier voor meer sportgerelateerde artikels