Maatwerkbedrijf Weerwerk Gent is verhuisd naar UCO-site

Midden maart verhuisde maatwerkbedrijf Weerwerk Gent, de sociale werkplaats gegroeid vanuit De Sleutel, naar de UCO-site in de Maïsstraat te Gent.

De UCO-site in de Maïsstraat te Gent is lange tijd een plaats van tewerkstelling geweest voor vele honderden Gentenaars. Het gebouw werd gebouwd in 1948 en de werking van de fabriek stopte eind 2008 met het ontslag van 393 arbeiders. In de loop van de UCO-geschiedenis werkten er 10.000 arbeiders in de verschillende vestigingen van UCO.

balenmagazijn 042Ondertussen is de vzw Sociale Werkplaats De Sleutel de trotse eigenaar van 2.200 m² van dit gebouw. Samen met vzw Ateljee, vzw Labeur en het OTC van het OCMW Gent zullen we opnieuw voor werkgelegenheid op deze historische site zorgen.

De verbouwingen zijn eind vorig jaar gestart en we hebben goede hoop om tegen het einde van 2017 in een volledig vernieuwd gebouw onze intrek te kunnen nemen. Jammer genoeg kunnen we niet wachten tot de afwerking van de verbouwingen om te verhuizen. Ons huidig huurcontract op de site Libert loopt af einde maart. De nieuwe eigenaar van deze site, een projectontwikkelaar, heeft geen verlenging van het huurcontract toegestaan.

balenmagazijn 044web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We waren dus verplicht om tussendoor te verhuizen. Gelukkig kunnen we die tussentijdse verhuis n realiseren op de UCO-site zelf. Met de administratie vinden we onderdak in het Balenmagazijn. Dit gebouw behoort ook tot de oude UCO-fabriek maar werd reeds vorig jaar volledig gerenoveerd.

Met onze werkplaatsen zullen we atelierruimte gebruiken in een stuk van het gebouw dat eigendom is van het OCMW, maar nu nog niet in gebruik wordt genomen.

De eerste verhuis is intussen achter de rug. We hopen een tweede keer te kunnen verhuizen in de tweede helft van december 2017.

Wordt vervolgd!

Guido Maertens, februari 2017

 

Meer info over Weerkwerk 

balenmagazijn 041web