Let’s go PillLow: een sfeerverslag

Rennen, springen, jumpen, vallen en weer doorgaan! Zaterdag 28 april was het weer van dat: Xtra Time, de omnisportclub van De Sleutel, organiseerde samen met De Sleutel de tweede editie van Let’s go PillLow!  Proef hier de sfeer of bekijk het fllmpje.

Omnisportclub Xtra Time ondersteunt mensen met een verslaving, in hun poging om opnieuw aansluiting te vinden bij de maatschappij, met een aanbod van recreatieve en laagdrempelige sport. Zij brengt deze mensen aan het sporten en maakt hen warm om aan te sluiten bij een reguliere sportclub. Sport is leuk, sport is uitdagend, sport breng mensen dichter bij elkaar…Om dit te illustreren organiseerden we op zaterdag 28 april de tweede editie van ons sensationeel springkussen-teambuildingsevenement!

1 Met dit evenement willen we een positieve boodschap uitdragen naar het grote publiek: drugs en verslaving vormen weliswaar een probleem in de maatschappij, maar er zijn vele mogelijkheden om te groeien naar een gezonde en cleane levensstijl. Het (samen) beoefenen van sport is er één van. Sport kán een leuke alternatieve tijdsbesteding zijn en is de moeite waard! Iedereen was uitgenodigd om een klein team samen te stellen en als team een avontuurlijk parcours af te leggen. Dit hindernissenparcours bestaat uit opblaasbare attracties waar je in team allerhande proeven moet op uitvoeren. Je treedt weliswaar in competitie met een ander team, maar de ervaring van het avontuur is veel belangrijker dan winnen!

2

Maar liefst 26 teams, van verschillende pluimage, schreven zich in voor de tweede editie van ons evenement. Vergeleken met vorig jaar is dit een stijging met meer dan tien ploegen, vier ploegen haakten voortijdig af of kwamen de dag zelf jammer genoeg niet opdagen. We bereikten een heterogeen gezelschap: gaande van onze bewoners en cliënten van andere instellingen, over vluchtelingen en OCMW-cliënten tot een singlesclub en gewone vriendengroepen. Dit jaar schreven zich zelfs ploegjes uit Nederland in.  U leest het goed, we trekken een internationaal publiek aan!

4

Het thema dit jaar was: de Rode Duivels. Om half tien konden we starten met de eerste van onze drie sessies. Elke sessie duurde tweeëneenhalf uur. Via een doorschuifsysteem kon elk team zijn krachten en vaardigheden inzetten binnen onze Duivelse thematiek. Zowel de kantine alsook de deuntjes waren (in het kader van het nakende WK-voetbal) zwart geel rood gekleurd. De drie origineelste teamnamen binnen de thematiek (Red Ninjas, Bad Kompany en Red Bbal Jumpers) kregen bovendien een extra prijs.

devils run

Ook de attracties kregen allen een Duivels tintje: deelnemende ploegen konden zich uitleven op een “Devils run”, “Flipp it Fella’s”, “Sumo Radja’s”, “Bubble Fun” en “Devils Platform”. Wat dit inhoudt wordt best geïllustreerd met bijgaande foto’s en dit filmpje.

De teams vlogen er direct in, de intensiteit was hoog, de spanning was op vele gezichten te lezen, maar vooral applaus en gelach waren voortdurend te horen, kortom we ondervonden onmiddellijk dat iedereen genoot! Soms werd de strijd zelfs heel hevig, gelukkig moest het Rode Kruis slechts enkele slachtoffers van kleine incidenten bijstaan. Oef! Zo was de toon gezet voor de rest van de dag. Eenzelfde engagement, eenzelfde spelplezier konden we meemaken in de twee namiddagsessies! Op het einde van elke sessie werden alle teams samengeroepen voor een gezamenlijke kreet, ploegen die een uitzonderlijke prestatie neerzetten kregen een extra aandenken. Elke deelnemer kreeg bovendien een coole pet mee naar huis met opschrift “Move Up With Sports – #sportersbelevenmeer #xtratime #desleutel”. Elk team ging met andere woorden met een unieke ervaring en met een leuk gadget naar huis.

We mogen besluiten dat elke deelnemende ploeg zich uitstekend vermaakt heeft en dat “let’s pillLow” een zinvol evenement is. Hopelijk kunnen we in de toekomst met vergelijkbare activiteiten opnieuw de kracht van sport laten spreken, want ook tijdens dit evenement werd aangetoond: sport voor allen is fijn, sporters beleven meer!

Sander Van den Hende

(mei 2018)

 

3

pillow web bal

DJI 0023 web

pilllow 2018 web

 

5

Sander op pillow web

voetbal pillow dames

pillow voetbal web

 

Link naar het filmpje

met dank aan fotograaf Seppe Severens