Filmavond viert 25 jaar De Sleutel in Cultuurcentrum Mechelen

Het ambulant centrum van De Sleutel te Mechelen viert op maandag 7 oktober zijn 25-jarig bestaan met een filmavond. Samen met het Filmhuis kozen we voor ‘Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot.’ De film verbeeldt het verhaal van een man in herstel, die ondanks maar ook dankzij zijn beperking er het beste van maakt. Om 20u30 vangt de film aan en vooraf is er een receptie.

Dagcentrum De Sleutel Mechelen viert dit jaar een zilveren jubileum. Het was in 1994 dat de stedelijke werkgroep ‘drugpreventie’ en het toenmalige jeugdhuis ‘Rzoezie’ signaleerden dat er in Mechelen nood was aan een gespecialiseerd centrum voor de aanpak van drugproblemen. De Broeders van Liefde, de stad Mechelen en De Sleutel sloegen de handen in mekaar en vanaf 1 januari 1994 kon de ambulante werking van start gaan. Intussen bestaan we 25 jaar en dit zetten we in de kijker met een feestelijke filmavond, in samenwerking met het filmhuis van Mechelen.

film gus van sant 

De film op het programma is ‘Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot’ van Gus Van Sant uit 2018. Een topcast, met onder andere Joaquin Phoenix, Jonah Hill en Rooney Mara, speelt de pannen van het dak om het verhaal te vertellen van John Callahan. Het is een levendige schets van een man met een verslaving, die na een rock bottom moment, opklimt en herstelt. Gelukkig beperkt de film zich niet tot een verslag van het ontnuchteren, maar komt ook het omkeren van een beperking tot een charme mooi aan bod. Een recensent verwoordde het als volgt: “Verwacht dus geen ziekte-van-de-weekfilm die steriele levenslesjes afratelt. Van Sant serveert, in zijn bekende, impressionistische stijl, een warmhartig en met (zelf)spot besprenkeld portret van een rusteloze, hedonistische ziel die zijn drankzucht als zijn grootste handicap beschouwde.”

Voor de film, die aanvangt om 20u30, is er een receptie die plaatsvindt om 19u. De locatie is het Cultuurcentrum in de Minderbroedersgang 5 te Mechelen.

De inkom is gratis. Een vrijblijvende gift aan de kas van de recoverygroep is welkom. De plaatsen zijn beperkt. Ben je graag zeker van een plekje, mail dan naar [email protected] om op de gastenlijst gezet te worden.

Floriaan Demeester (augustus 2019)

 

een organisatie van

DeSleutel logo

 

 

 

in samenwerking met

filmhuis

 

 

 

 

 

 

 

met dank aan searchers