Auteur schenkt opbrengst jeugdboek ‘In nog geen jaar tijd’ aan De Sleutel

Jeugdauteur Astrid Goossens schenkt de opbrengst van haar in 2017 uitgegeven jeugdboek 'In nog geen jaar tijd' aan De Sleutel. Als organisatie zijn we heel verheugd met deze actie en met het boek omdat het problematisch gebruik van illegale drugs bij minderjarigen goed onder de aandacht brengt. De actie ten voordele van De Sleutel loopt tot 31/12/2020.

Astrid HL Goossens woont in Brecht en is een schrijfster o.m. van het jeugdboek ‘In nog geen jaar tijd’. Het boek vertelt het verhaal van de 14-jarige Lena die problemen heeft thuis en op school, zich eenzaam voelt en onzeker is in het omgaan met jongens en de emoties die ze bij haar losmaken.  Het volwassen worden vindt ze niet leuk. Aanraking met drugs zorgt voor veranderingen hierin. Ze leert de aangename kanten van drugs, maar ook de negatieve kanten ervan kennen.

kaft boek goossensHet boek leest vlot, is in dagboekvorm geschreven. Het schetst het verhaal van een tiener die experimenteert maar niet inziet dat ze verslaafd aan het geraken is.  Lena heeft het gevoel dat ze niet bij haar gescheiden ouders terecht kan.  Via oudere vrienden weet ze joints te pakken te krijgen.  Op school wordt ze gepest door een populair klasgenootje.  Ze besluit wraak te nemen en deelt ‘speciale’ cake uit in de klas…. Het boek eindigt met een wake up call. Zal Lena opnieuw de baas kunnen worden over haar eigen gedrag?

“Lezers geven me nog een ander verhaal. Ze kunnen zich erin vinden. Ze vinden dat ook ouders dit boek moeten lezen”, aldus Goossens op haar auteursblog. Een goed idee voor een geschenk? De actie ten voordele van De Sleutel loopt tot 31/12/2020.

(‘In nog geen jaar tijd’ , een uitgave van Boekscout, 2017, 124 blz, ISBN 9789402232783, 18,49€ )

Bestel hier