Peter was achttien toen hij voor het eerst in contact kwam met drugs. Pas zo’n twintig jaar later, rond zijn 38-ste, besloot hij er definitief mee te stoppen. Nu zit er voor ons een gelukkig man die volop in het leven staat, maar dat was ooit anders.

cover_weliswaar

“Het begon allemaal in het uitgaansleven, met hasj, pillen, speed en af en toe coke. Eerst deed ik dat alleen als ik ging dansen, maar na een tijdje stond ik er niet meer bij stil. Drugs nemen werd iets normaals, zoals eten en drinken.

Alleen financieel zat ik altijd in de problemen. Mocht ik al die miljoenen die ik heb uitgegeven aan drugs op een spaarrekening hebben gezet, dan kon ik nu een dikke Mercedes en een mooie villa kopen. Gelukkig kon ik altijd blijven werken – zelfs toen ik heroïne gebruikte – want anders had ik misschien al een eind aan mijn leven gemaakt. Maar zelfs een goed inkomen is nooit voldoende om al je drugs te financieren, dus beland je toch in de criminaliteit. Je doet letterlijk àlles om die verboden vrucht te kunnen kopen. En toch besefte ik pas dat ik verslaafd was toen ik met heroïne begon. Toen ik wakker werd met een lijf vol pijn.”

Lees het volledige verhaal in de bijlage helemaal onderaan.

Met dank aan de auteur Stefanie Van den Broeck.

Ga naar de jubileumeditie van Weliswaar