Juryprijs voor methodiek Sociale Werkplaats

Elke tewerkstelling bij Sociale Werkplaats De Sleutel start met een onderhandeling. Onderwerp van gesprek? Geen loon of arbeidsvoorwaarden, maar het maken van een goede match tussen het persoonlijk ontwikkeldoel en de mogelijkheden en beperkingen van de werkplaats. Deze methodiek wordt ook buiten de sociale economie gesmaakt. Stimulearning zet onze good practice in de kijker... Bekijk zeker ook het filmpje.

Op 13 maart 2014 reikte Stimulearning de Learning & Development Awards uit. De Juryprijs ging naar De Sleutel. Stimulearning wil met de L&D Awards initiatief en excellentie in bedrijfsopleidingen en talentmanagement aanmoedigen. Alle dossiers die aantonen dat een professionele tussenkomst via leren en ontwikkeling een significante en aantoonbare meerwaarde bieden voor de onderneming, werden beoordeeld door de jury, onder voorzitterschap van Carl Foulon. 

stimulearning uitreiking©Frank Toussaint

 

 

 

De Sleutel werd dus uitgeroepen tot winnaar van de L&D Awards 2014.  “Het dossier dat De Sleutel inzond is een mooi verhaal van engagement en inzet om een kwetsbare doelgroep terug op de arbeidsmarkt te brengen”, aldus de jury. (bekijk enkele sfeerbeelden  )

Onze visie? Mensen de kans geven te groeien naar een duurzame tewerkstelling. Duurzaam, dus voor lukraak solliciteren hoeft men niet bij ons te zijn.

learning en development

Sociale Werkplaats De Sleutel gaat over opnieuw leren kiezen en gegronde beslissingen nemen om zo die job te vinden die écht past. In de spotlights het POP- programma (Persoonlijke Ontwikkeling Plan).
Elke medewerker wordt zo in een continu groeiproces opgevolgd.

Dit proces wordt ondersteund door concrete feedback op de werkvloer en groepsgerichte ‘jobclubs’.

Jobclub1 legt de focus op het formuleren van een ‘droomdoelwit’.

In Jobclub2 wordt dit een concreet realistisch job doelwit inclusief stappenplan.
Dit persoonlijke ontwikkelingsplan is de onderhandelingsbasis.

Vinden we op die basis een ‘match’, gaan we met elkaar in zee.
Vanaf dan staat de werking in functie van het individuele groeiproces naar dé gepaste tewerkstelling.

Het sluitstuk: Jobclub3 waar weer werk wordt gemaakt van uitstroom.
De ‘win-win’: dalend ziekteverzuim, stijgende efficiëntie en ‘sfeer’ op de werkplaats!

Met het programma Learning & Development Awards wil Stimulearning initiatief en excellentie in bedrijfsopleidingen en talentmanagement aanmoedigen en prijzen. Daartoe verzamelt ze dossiers die aantonen dat leren en ontwikkeling een significante en aantoonbare meerwaarde voor de onderneming betekenden. Dit doet ze jaarlijks, in 2014 op do. 13 maart in Antwerp Management School.

Stimulearning wil organisaties aanmoedigen om van en via elkaar te leren door die best practices voor te stellen. Deze presentaties, gecoacht door 6 professionals (SD Worx, Kluwer, Dynamo, Pantelco, InFidem, Cameleon) vormen een bindmiddel tussen de aanwezige gepassioneerde L&D-professionals.
 
Tijdens de eerste editie in 2011-2013 werden naast een sterke netwerk- en leeromgeving 21 organisaties gehonoreerd. Je kunt als lid van Stimulearning deze 21 dossiers en 21 presentaties inkijken in de Eregalerij.

Zes organisaties hebben op do. 13 maart 2014 in Antwerp Management School te Antwerpen hun dossier voorgesteld:

  •  BNP Paribas Fortis – Pot talent niet op. Enkel investeren in mensen rendeert!
  •  De Sleutel – L&D heeft geen plaats in de werkplaats; de werkplaats heeft een plekje in L&D van de mensen
  •  OFO – Op een dag vind je de taaldate van je leven…
  •  Familiehulp – Vormingssnacks als energizer. Iedereen heeft er recht op!
  •  ECS European Containers – Groei, leiderschap, talent: containerbegrippen?
  •  UZ Gent – Operatie ‘Leidinggeven in de toekomst’. Hoe de uitstroom voor zijn?

De Sleutel won dus de prijs van de Jury. Het publiek ging voor het leiderschapsverhaal van UZ Gent: ‘Leidinggeven in de toekomst. Hoe de uitstroom voor zijn?’

 

Lees ook de bijdrage in HR magazine hier

BEKIJK HET FILMPJE

Neem een kijkje op {youtube}cD33D-cpOTU{/youtube}

of de uitreiking

 

Aanverwante info

Weer werk maken van uitstroom: een kwestie van goesting, erkenning en stimulans

POP maakt cliënten sterker voor de arbeidsmarkt

Andere artikels met TAG activering