Omnisport-tornooi warmt op voor ‘Find your Kick’-evenement

De Sleutel heeft de voorbije twee jaar via een sportproject ingezet op sport om dit thema binnen de verschillende afdelingen van De Sleutel meer en beter in de focus te brengen. Voldoende sporten en bewegen is namelijk voor elk van ons een must.

Als afsluiter van dit sportproject organiseerden we een sportevenement ‘Find your KICK’ op 20/09/2015 in De Nekker te Mechelen. Ter voorbereiding op dit sportevenement organiseerden we twee sportvoormiddagen waarbij de verschillende afdelingen van De Sleutel het tegen elkaar opnemen. Op 31/07/2015 ging de eerste sportvoormiddag door in de vorm van een omnisporttornooi. Dit omnisporttornooi was een geslaagde editie en zeker voor herhaling vatbaar. Dagcentrum Brugge, dagcentrum Gent, het crisisinterventiecentrum, de therapeutische gemeenschap Gent, de therapeutische gemeenschap Merelbeke, dagcentrum Antwerpen en de centrale diensten kwamen allemaal samen met een 60-tal sporters. In de loop van de voormiddag kwamen ook enkele supporters langs om hun team aan te moedigen.

korfbal de sleutelOnder een stralende zon speelden de afdelingen korfbal, netbal, frisbee, tag-rugby en walking football. De focus lag op deelnemen en fairplay, maar er was toch een gezonde vorm van competitie voelbaar. Alles verliep in een leuke, sportieve sfeer, waarbij mensen elkaar op een andere manier leren kennen en verbonden worden.

We danken alle deelnemers en medewerkers voor deze geslaagde eerste sportvoormiddag. Graag ook nog een woord van dank aan het PC Guislain voor de logistieke steun.

Enkele reacties van cliënten na de sportinitiaties
– Vond het leuker dan gedacht (rope skipping)
– Aangenaam om met sportlerares deze les te doen (rope skipping)
– Ik vond de sessie leerrijk. De trainer deed dit op een vlotte manier (frisbee)
– De tips (laag blijven, net over het net, opslag…) waren echt efficiënt en doenbaar om toe te passen. Ik had het gevoel dat het eindelijk lukte (badminton)
– Ik kende die sport niet en ik vind ze nu heel leuk (korfbal)
– Ik vond het goed, spel was nieuw en onbekend (tag-rugby)
– Ik heb nieuwe dingen leren ontdekken. Ik ben daar dankbaar voor (basket, rope skipping)
– Ik vond het leuk en zeer ontladend. (voetbal)

Hierbij vindt u enkele sfeerbeelden.

sportdag de sleutel algemeen

hup cic

beeld sportdag client

beeld sportdag 2

beeld voetbal sportdag

Cliënten De Sleutel enthousiast over “Start to run”

Klik hier voor meer sportgerelateerde artikels